Skip links

Качество на Израелската храна – посланикът на Израел г-н Шаул Камиса-Раз

От името на Асоциация “Качество на живота” в партньорството на ЕКСПЕРТИТЕ и Дипломат Корпорейшън, искаме да изразим нашата благодарност и удовлетворение от успешното провеждане на събитието, посветено на традициите на източноизраелската кухня и качеството на международната храна. В поредното издание на нашата традиционна Кулинарна академия на Diplomat, гостите и журналистите имаха възможността да се запознаят с богатството на източноизраелската кухня, обичаите и малките кулинарни тайни. С голямо удоволствие съобщаваме, че Негово превъзходителство посланикът на Израел в България г-н Шаул Камиса-Раз беше главен готвач на това издание на Кулинарната академия.

Посланикът готви три рецепти, които са характерни за домашната кухня на Израел. Шакшука, подобно на българския миш-маш, риба ала Камиса, включваща бяла риба, моркови, лук, чушки и домати, както и салата от моркови с лют червен пипер. Освен да представи традициите на своя народ, г-н Шаул Камиса-Раз също така разказа за инициативата на посолството да помогне на пострадалите от наводнението в Мизия.  Акцията, известна като „Топло сърце”, осигури помощ във формата на продукти от първа необходимост, дрехи, лекарства, както и безплатни консултации с очен лекар и нови очила за пострадалите. Негово превъзходителство подчерта значимостта на солидарността между израелския и българския народ в трудни моменти и изрази убеждението си, че българите са наши братя.

Ние, в Асоциация “Качество на живота”, се гордеем да бъдем част от подобни инициативи и да подкрепяме сътрудничеството и приятелството между нашите две нации. Искаме да благодарим на г-н Шаул Камиса-Раз, както и на PR-експерта Наталия Димитрова, която беше асистент в кухнята на Негово превъзходителство, за тяхната ангажираност и участие в това специално събитие. Още веднъж изказваме нашата благодарност и уважение към всички участници и партньори, които допринесоха за успешното провеждане на събитието. Благодарим ви за подкрепата и съдействието ви.

Източници: https://youtu.be/1uVPKBB75Qc

Оставете коментар