Skip links

История

„Humanitatis optima est certatio“
от лат.език, “Най-благородното състезание е състезанието по човечност.” – Сир

Изучаваме показателите за качество на живот от 2003 г. до наши дни!

Още през далечната 2003 година, когато идеята за качеството на живот не беше толкова силно развита, ние решихме да поставим началото на промяната.

От този момент се роди нашата амбиция да подобрим качеството на личната, така и обществената среда в Република България.

С годините, тази амбиция се превърна в реалност, като създадохме Асоциация „Качество на Живота“ през 2011 година.

С годините продължаваме да работим упорито, за да създаваме възможности за подобрение и развитие в живота на всеки български гражданин.

Ние вярваме, че качеството на живот се измерва със съществените промени, които носим в средата около нас и в личния ни опит.

Хронология

Организиране на международното спортно събитие "Iron Man Germany"  с телевизионно представяне на EUROSPORT 1 и EUROSPORT 2, със съдействието на Сдружението и Diplomat Corporation LTD.

Това събитие не само насърчи здравословния начин на живот и фитнеса, но и ни позволи да подчертаем важността на спорта за нашето общество. Благодарение на сътрудничеството с EUROSPORT 1 и EUROSPORT 2, успяхме да привлечем голям брой гледачи и да разпространим посланието за здравословния начин на живот по целия свят.

 • Официално основаване на дейността на Асоциация "Качество на живота".
 • Патентоване на търговска марка "Асоциация Качество на живота".
 • Национално представително проучване в България и Европа с НЦИОМ относно нагласите на българите за "качеството на живот".
 • Програма за безплатно получаване на бойлери в помощ на семейства в неравностойно положение, със съдействието на Diplomat Corporation LTD и TBI-Bank.

Благотворителен футболен турнир с известни личности, проведен в Хотел Diplomat Plaza.

През 2012 година организирахме благотворителен футболен турнир с известни личности в Хотел Diplomat Plaza. Това събитие не само насърчи духа на солидарност и благотворителност в обществото, но и събра значителни средства за подкрепа на нуждаещи се групи.

 • Църква, с подкрепата на Асоциация Качество на живот, в партньорство с OSMTH – подмяна на електроинсталацията на църква Св. Георги Победоносец – гр.Луковит, както и вътрешен ремонт

Възстановяване на Средновековен скален манастир „Св. Марина“ в с.Карлуково, по иниациатива на Флориан Марков, със съдействието на Асоциация Качество на живота, и в конкретика от Председателя на Сдружението Доцент д-р Любен Станев и рицари-тамплиери от OSMTH.

Самата реконструкция е осъществена с благословията на Българската православна църква и всички необходими разрешителни от институциите и местната власт. „Света Марина“ е възстановен така, както винаги са строени храмовете в България – от хората за хората.

За строежа са свалени над 20 тона цимент, хоросан, дървен материал и красивата дъбова врата, качени са през Искъра 3000 керемиди. До 2015 г. храмът е издигнат отново.

 • Кариерно обучение на юноши, организирано от Сдружението, със съдействието на "Бюро по труда" - гр. Луковит.

През 2014 година продължихме с нашите усилия за подобряване на качеството на живот в България. Организирахме успешно кариерно обучение за млади хора съвместно с "Бюро по труда" в гр. Луковит, което им позволи да развият своите професионални умения и да се интегрират успешно на пазара на труда. Освен това, с гордост патентовахме "Качество на живота" като търговска марка, което подчерта значението и уникалността на нашите ценности и цели.

 • Патентоване на "Качество на живота" като търговска марка.
 • Лекция на тема "Бъдещето на козметичната индустрия – комплексни експертни решения по маркетинг, брандинг и комуникации" – Дерматологичен симпозиум.
 • Лекция на "Трета национална конференция по медицински и здравен туризъм" относно модел за изграждане на туристическа дестинация.

Обучение на Денталните мениджъри от АДМТ – Тренинг и обучение по бранд мениджмънт на АДМТ.

През 2016 година организирахме успешно обучение на денталните мениджъри от АДМТ по бранд мениджмънт. Това събитие имаше за цел да повиши професионалните им умения и да ги запознае с най-добрите практики в управлението на дентални клиники. С удоволствие наблюдаваме активното участие на нашите членове в такива инициативи и се надяваме, че те са получили ценни знания и умения, които ще им помогнат в тяхната професионална кариера.

Патент за компактна филтърна система за отделяне на твърдите частици от изгорелите газове.

През 2018 година с радост отбелязваме патентоването на компактната филтърна система за отделяне на твърдите частици от изгорелите газове. Това иновативно решение представлява значителна стъпка напред в подобряването на околната среда и опазването на здравето на хората. Благодарение на усилията на нашата асоциация и нашите партньори, ние успяхме да разработим технология, която има потенциал да допринесе за по-чиста и здравословна среда за всички.

Издаване на учебник "Маркетинг и брандинг“ за студентите, със съдействието на Асоциация Качество на живота.

През 2019 година издадохме учебник по маркетингова политика за студентите, със съдействието на Асоциация "Качество на живота". Този учебник има за цел да предостави ценни практически знания и умения на студентите в областта на маркетинга, което ще им помогне в техните бъдещи професионални усилия. Ние сме горди да бъдем част от такава инициатива за образование и сме сигурни, че този учебник ще допринесе за подготовката на следващото поколение маркетинг специалисти.

Патентоване на прототип на конвертиране на електромобил втора употреба в електромобил със съдействието на АКЖ и СОЛАР ХИБРИД.

През 2020 година имаме голямо удоволствие да споделим, че със съдействието на Асоциация "Качество на живота" и нашия партньор СОЛАР ХИБРИД, успяхме да създадем и патентоваме първия успешен прототип на автомобил, който може да бъде задвижван, освен чрез двигател с вътрешно горене, но може и чрез електроенергия и соларна енергия. Това представлява конверсиране на електромобил втора употреба в електромобил. Този прототип представлява значителна иновация в областта на електромобилите и има потенциал да допринесе за намаляване на емисиите от транспортния сектор и за подобряване на качеството на въздуха.

Патент на център за подмладяване.

 • Стартиране на Патентно защитения Проект "Музей на Здравето".

На 19 октомври 2023 година стартирахме Проекта "Музей на Здравето", който е от изключително значение за нашата мисия за подобряване на качеството на живот в нашето общество. Този проект има за цел да представи и запази ценното наследство и познание в областта на здравето и медицината, като се стремим да предоставим образователни и вдъхновяващи преживявания за нашите посетители. Благодарим на всички, които подкрепят и участват в този важен проект.

 • Организиране на конференция в БАН и БЧК.

Това е общият обзор на събитията, като всеки период се характеризира със специфични постижения и инициативи, които допринасят за обогатяване на различни сфери на обществото.

През тази година сме решени да продължим нашата мисия за подобряване на качеството на живот в обществото. Планираме да развием нови инициативи и проекти, които да отговарят на нуждите и предизвикателствата на съвременния свят. Нашата цел е да продължим да бъдем водеща сила в областта на здравето, образованието и социалната отговорност и да вдъхновяваме всички около нас да се стремят към по-добро и пълноценно съществуване.

Ключови събития

2008г.

Организиране на международното спортно събитие "Iron Man Germany"  с телевизионно представяне на EUROSPORT 1 и EUROSPORT 2, със съдействието на Сдружението и Diplomat Corporation LTD.

2012г.

Благотворителен футболен турнир с известни личности, проведен в Хотел Diplomat Plaza.

2014г.

Кариерно обучение на юноши, организирано от Сдружението, със съдействието на "Бюро по труда" - гр. Луковит.

2016г.

Обучение на Денталните мениджъри от АДМТ – Тренинг и обучение по бранд мениджмънт на АДМТ.

2018г.

Патент за компактна филтърна система за отделяне на твърдите частици от изгорелите газове.

2019г.

Издаване на учебник "Маркетинг и брандинг“ за студентите, със съдействието на Асоциация Качество на живота.

2020г.

Патентоване на прототип на конвертиране на електромобил втора употреба в електромобил със съдействието на АКЖ и СОЛАР ХИБРИД.

2023г.

Стартиране на Патентно защитения Проект "Музей на Здравето".

Как се роди идеята за създаване на „Качество на живота“?

Историята на Асоциация “Качество на Живота” започва преди повече от три десетилетия, когато младият и амбициозен маркетинг и брандинг експерт, Любен Станев, се занимава с теорията за качеството на живота още през 1990-те години. Още по време на създаването на Diplomat Corporation, където Любен Станев е водещ бранд мениджър, “Качество на живота” става основен девиз на марката за електроуреди.

С годините той продължава да работи усърдно, за да развие тази концепция и да я приложи във всички аспекти на своята работа. Вдъхновен от вярата, че всеки човек заслужава най-доброто и трябва да живее качествено, Любен Станев се посвещава на мисията да подобри живота на хората около себе си и в обществото като цяло.

През 2011 година, след десетилетия на посветена работа и вдъхновение, Любен Станев решава да създаде Асоциация “Качество на Живота”, с цел да обедини хора, които споделят неговата вяра в важността на качествения живот за всеки човек.

Подкрепете Асоциация "Качество на живота"

Подкрепете нашата кауза за постигане на по-добро качество на живот за всички.