Skip links

Радина Ралчева: Качеството на живот е да можеш, да бъдеш и да имаш

През есента на 2011 Радина Ралчева, управляващ директор на консултантската агенция Go Green Communications, става един от съучредителите на Асоциация „Качество на живота“. Мисията на сдружението, в което участва и JobTiger, е да работи за повишаване на личната удовлетвореност на българите от начина им на живот и да им осигури възможности аз реализация и лично щастие. “За повечето българи качеството на живота се приравнява със стандарта на живота, с материалното. А качеството на живот е комплексно понятие, концепция, която включва да можеш, да бъдеш и да имаш“, обяснява Радина.

От първото изследване за качеството на живота, проведено от НЦИОМ, става ясно, че  се намираме в долните нива, ориентирани към неща, свързани с оцеляването. Българите обаче показват висока степен на удовлетвореност от семейна и приятелска среда за разлика от сфери като здравеопазване, кариерно развитие и общо икономическо състояние.

„Впечатли ме, че в общата атмосфера на несигурност и неудовлетвореност има нещо положително – хората се чувстват комфортно в своята малка лична социална среда. Обяснявам си го с това, че когато имаш проблеми, които не зависят от теб, се обръщаш към близките хора и там намираш опора“.

Оставете коментар